Consumenten

Ga direct aan de slag met SmartSize Me.

WAT IS SMARTSIZE ME?

Smartsize Me is een wetenschappelijk onderbouwde afvalmethode. Het leert mensen hoe zij stap voor stap hun eetgewoonten kunnen veranderen waardoor zij minder gaan overeten. De interventie bestaat uit diverse onderdelen waaronder het boek: ‘Smartsize Me; Een slimme manier om maat te houden (Uitgeverij Scriptum). Gezondheidswetenschappers Ingrid Steenhuis en Maartje Poelman laten samen met verandermanagement-expert Wil Overtoom zien hoe de hedendaagse omgeving je eetgewoonten negatief beïnvloedt, en hoe je dit kunt veranderen.

 

Daarnaast bestaat het programma uit een website om bewustzijn over portiegroottes te verbeteren, een kookcursus bestaande uit drie bijeenkomsten en een ‘homescreener’, waarmee mensen hun thuisomgeving minder obesogeen kunnen maken. Ook erg belangrijk! De programma-onderdelen kunnen los of in combinatie worden aangeboden om een Smart eetpatroon aan te leren.

 

Het boek Smartsize Me; Een slimme manier om maat te houden is winnaar van de Gouden Veer en winnaar van de EMGO+Societal Impact Award.

ERVARINGEN