Over ons

Wij vinden het belangrijk dat er evidence-based programma’s beschikbaar komen

Het Smartsize Me programma is ontwikkeld door Ingrid Steenhuis en Maartje Poelman van de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit. Wij vinden het belangrijk dat er evidence-based programma’s beschikbaar komen. Willemieke Kroeze, eveneens van de afdeling Gezondheidswetenschappen, is betrokken bij de implementatie van het programma.

 

Ingrid Steenhuis is hoogleraar Preventie en Volksgezondheid. Zij doet onderzoek naar de invloed van de eetomgeving op eetgedrag. Specifieke speerpunten in haar onderzoek zijn portiegrootte, prijsbeleid en terugvalpreventie. Daarbij ligt de focus op het ontwikkelen en evalueren van interventies.

 

Maartje Poelman is postdoc onderzoeker. Ze heeft onderzoek gedaan naar de effectiviteit van het Smartsize Me programma. Haar onderzoek richt zich op de eetomgeving en interventies in de eetomgeving.

 

Willemieke Kroeze is universitair docent. Zij heeft onderzoek gedaan naar Advies op Maat-programma’s en richt zich op het implementeren van evidence-based programma’s. Ze doet implementatie onderzoek bij Smartsize.

 

Wil Overtoom is auteur van het boek Smartsize Me, met zijn expertise in verander management belicht hij de kant van hoe je je gedrag kan veranderen als het gaat om je eetgewoonten.

Ingrid
Steenhuis

Hoogleraar Preventie en Volksgezondheid

Maartje
Poelman

Postdoc
Onderzoeker

Willemieke
Kroeze

Universitair
Docent

Wil
Overtoom

Verandermanagement
Expert